Wat te doen in deze Corona tijd

Wat kunnen we doen om ons immuunsysteem te versterken?

Op dit moment zitten we in een wereldwijde “pandemie” met het Coronavirus. We krijgen regelmatig de vraag: Wat kunnen we er aan doen?

De meeste tips in de media gaan over handen wassen, algemene hygiëne en het hoesten in de mouw/elleboog. Onze voorkeur gaat uit naar papieren zakdoekjes aangezien het virus buiten het lichaam enkele minuten  overleeft in de kleding. Op de hand maar heel even, zeker als je direct na het hoesten gaat handen wassen.

Maar dat is vaak niet de vraag. Dat zijn namelijk maatregelen om besmetting van de ander te voorkomen. Maar wat doe je voor jezelf? En zorg je voor jezelf, dan zorg je voor de ander.

Handen wassen en regelmatig warm water, thee en andere warme drankjes.  Verder zorg dat je immuunsysteem een boost krijgt. Hoe? Vitamine C, Vitamine D, Spirulina, Cat’s Claw, Lysine=een viruskiller,  Aswaghanda, (de laatste 3 zijn ontstekingsremmers) en Magnesium en Zink. Verder gezond eten, zo mogelijk biologisch. Veel naar buiten waar je de ruimte hebt zoals in het bos, in de natuur. Maak een lekkere wandeling. En zorg voor voldoende nachtrust.

Bovengenoemde mineralen en vitaminen hebben we in onze praktijk op voorraad. Even appen of bellen en dan kan je het afhalen. Verder, lekker naar buiten, veel bewegen en genieten van wat wel kan!

Geplaatst in Geen categorie.