Massage

Klassieke massage:

Klassieke massage heeft vooral een ontspannende werking. Er wordt gebruik gemaakt van massage olie. Huid en spieren ontspannen zich door afwisseling van diverse massage technieken. Het stimuleert de doorbloeding, voert  afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie. Het zenuwstelsel komt tot rust en het lichaam wordt ontspannen.

Segmentale massage:

Deze massage is vooral therapeutisch van karakter. Er wordt direct op de huid gewerkt, meestal zonder olie. De werking is diep en therapeutisch. Bij segmentale massage wordt gebruik gemaakt van de segmentatie van de wervelkolom. Elk segment (wervel + uittredende zenuw)) staat in verbinding met een stukje huid, een spier, een bot en een orgaan. Zo kan kramp in de kuiten een reactie zijn van een verstoring in de blaas. Door betreffende gebieden te behandelen (spier, huid en indirect het orgaan) herstelt het lichaam zich.
Veel klachten worden veroorzaakt door een vorm van overbelasting. Het zenuwstelsel kan geen goede keuze meer maken en een klacht of pijn is het gevolg. Deze klachten kunnen ontstaan door bijv. werkdruk, stress of psychosociale klachten. Door segmentale massage toe te passen geef je het lichaam kans tot herstel.