Voetreflexologie / OncoReflex

voetzoolreflexVoetzoolreflex (ook ZEN-style) is een voetmassage waarbij je gebruik maakt van de reflexzones op de voet. Deze reflexpunten liggen op en onder de voet en staan in verbinding met organen in ons lichaam. Door op de punten te drukken en de voet te masseren worden de bijbehorende organen in evenwicht gebracht en voorzien van nieuwe energie. Voetzoolreflex kent een diepe ontspannende werking. Ook kinderen reageren vaak heel positief en direct op een behandeling.

 

 

OncoRelex is een specialisatie van voetreflex massagetechnieken bij kanker.
Het biedt ondersteuning tijdens een zwaar traject.  Het heeft als doel meer balans te vinden tijdens het hele proces. Het kan je ondersteuning bieden voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties om de bijwerkingen te verminderen.
Denk hierbij aan lichamelijke klachten zoals: vermoeidheid, spijsverteringsklachten, misselijkheid, diarree, maar ook neuropathie.

Ook psychische klachten zoals angsten, onrust en slapeloosheid kunnen verminderen door middel van een massage.

Deze zeer zachte vorm van massage brengt betere circulatie van bloed en lymfe op gang, zodat medicatie gemakkelijker in het bloed wordt opgenomen. Het helpt ook om het ontgiftigingsproces te helpen en niet-werkzame delen van de medicatie en door chemo of bestraling beschadigde  cellen sneller af te voeren.

 

De massage brengt geen genezing, maar verbetert wel de kwaliteit van leven.  Het zou fijn zijn om weer de balans te vinden in veranderende omstandigheden en contact te maken met een veranderd lichaam.