Tranformational Breath

De adem

Ademen doen we allemaal, 24 uur per dag. En ieder op zijn eigen manier, elke dag van jouw leven. Het is vanzelfsprekend, maar adem heeft ook een functie en dat is niet alleen om jou in leven te houden. De adem verbindt lichaam en geest. Ademen gaat onbewust en kan ook bewust aangestuurd worden. Op dit moment kom je er achter dat jij jouw adem kan beïnvloeden en veranderen. Adempatronen zijn individueel en bij iedereen weer iets anders. Ben je bijvoorbeeld met een “trauma” geboren, dan zou jouw manier van ademen een soort van overlevingsstrategie kunnen zijn. Het geeft dan bijvoorbeeld een risico op chronische ziekten en of emotionele storingen.

In onze (stress)maatschappij ademt een groot deel van de mensen met een hoge borstademhaling i.p.v. een middenrif ademhaling. Het middenrif reageert niet of nauwelijks op de inademing. De borstholte vult zich, maar de buikholte niet. Op deze manier ga je onbewust sneller ademen om de inefficiënte borstademhaling te compenseren. De borstademhaling is een snelle ademhaling die het lichaam als een signaal herkent van stress. Het lichaam gaat in de “vlucht- of vecht” reactie staan, produceert adrenaline, een verhoogde hartslag en dat leidt weer tot problemen die in een vicieuze cirkel belanden. Leren ademen met het middenrif zal in deze situatie tot ontspanning en herstel leiden. Het lichaam ontspant en krijgt de boodschap dat het sein “op veilig” staat.

Uit onderzoek is gebleken dat Middenrif ademhaling een efficiënte therapeutisch effect heeft op fysieke en mentale aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, chronische stress, angst en welbevinden.

Tijdens de sessie “leest” de ademtherapeut de adem en “ziet” waar de blokkades zitten. De ademcoach brengt je terug naar een ontspannen ademtechniek, waarbij het lichaam zicht leert ontspannen en “oude energie” opruimt.

Transformational Breath

Wat doet Transformational Breath?

Transformational Breath opent en zuivert beperkte adempatronen en geeft meer energie, het ontgift het lichaam, geeft een betere ademcapaciteit, verbetert de gezondheid, verhoogt ons immuunsysteem waardoor we over het hele lijf meer balans ervaren.

Therapeutische toepassing:

pijn

hartfalen

paniekaanvallen

hyperventilatie

depressie

hoofdpijn

verslavingen

chronische vermoeidheid

burn-out

stress

apneu

spijsverteringsproblemen

longcovid

en nog veel meer ……….

Een ademsessie

Een ademsessie duurt, met een uitgebreide intake, ongeveer 2 uur.